Allergie in je praktijk

Allergiemanagement

Zie je steeds meer mensen met een allergie in je praktijk? 

Dat zou niet verrassend zijn. De WHO -World Health Organization- schat dat tussen nu en 2050 de helft van de wereldbevolking tenminste één allergie heeft.

Op dit moment lijden al 4 miljoen mensen aan allergische rinitis, dit is 25% van de mensen. Allergie is een serieus gezondheidsprobleem. Wat kun je doen voor mensen met een allergie, vanuit een toekomstgerichte aanpak?

422 miljoen
Diabetes (9)
400 miljoen
Allergische rinitis(4)

Allergische rinitis is één van de meest voorkomende chronische aandoeningen wereldwijd (4).

In Nederland lijdt circa 1 op de 4 mensen aan allergische rinitis, uit nieuw onderzoek is gebleken dat allergische rinitis de samenleving jaarlijks zo’n 3,5 miljard euro kost. In deze video legt KNO-arts Prof Wystke Fokkens het onderzoek uit en bespreekt zij de belangrijkste resultaten.

Allergie als speerpunt in je praktijk

Als je er voor kiest om gerichte aandacht aan allergie te geven in je praktijk dan heb je wellicht behoefte aan ondersteuning bij je beleid. Hoe je dat kunt organiseren en structureren en hoe je mensen en middelen optimaal in kunt zetten. Om te komen tot een optimaal effect op het begeleiden van mensen met allergie in je praktijk. Wij hopen je verrassend eenvoudige oplossingen en ideeën aan te reiken die je kunt toepassen in je eigen werkomgeving. Wij maken hiervoor gebruik van onze jarenlange kennis en ervaring op dit werkgebied. Ook hebben wij een aantal experts bereid gevonden mee te denken en ons te ondersteunen in het ontwikkelen van allergiemanagement in je praktijk.

Een goede behandeling begint met het herkennen van de allergie

Ieder mens is verschillend en ieder lichaam reageert anders. Een allergie voor een bepaalde stof kan vele verschillende klachten geven. 

De meest voorkomende allergieën zijn:

  • Allergie voor huisstofmijt
  • Hooikoorts, ook wel pollenallergie genoemd
  • Allergie voor huisdieren
  • Allergie voor insectengif
  • Voedselallergie
  • Contactallergie

Ons aandachtsgebied is luchtwegallergie

Wij hebben oplossingen en producten voor de meest voorkomende allergieën. Ons sterke verleden als pionier op het gebied van allergie-immunotherapie, maakt dat we veel kennis hebben van luchtwegallergie en insectengifallergie. Ook richten we ons op voedselallergie.

We zullen doorgaan met het innoveren, ontwikkelen en op de markt brengen van nieuwe producten en oplossingen voor mensen met allergie en voor de zorgprofessionals die hen helpen.

Samen de zorg voor mensen met allergie verbeteren

De klachten van allergische rinitis kunnen een flinke impact hebben op het dagelijks leven.

We zetten onze ervaring en kennis graag in zodat artsen tot de juiste behandeling komen voor mensen met een allergie. En zodoende samen de zorg te verbeteren. Wij doen dit door je te helpen bij het inrichten van de diagnostiek en jou en jouw mensen op te leiden door middel van nascholingen. Ook bieden we praktische handvatten, zoals materialen die je gratis aan kunt vragen. Deze materialen zijn bedoeld voor mensen met allergie en voor zorgverleners en we ondersteunen in gestandaardiseerd werken met protocollen. Dit alles zetten wij graag in, samen met jou, zodat de periode tot aan diagnose wordt verkort én met de intentie je te ontlasten en om de zorg voor mensen met allergie te verbeteren.

Wat zijn de mogelijkheden met allergische rinitis binnen de Keel-, neus- en oorheelkunde?

In deze video beantwoord Bas op de Coul, KNO-arts uit het Jeroen Bosch Ziekenhuis en KNO Medisch Centrum Waardenburg, deze vraag en gaat hij in op allergiemanagement in de praktijk.

Ook interessant voor u?

Diagnose

Een goede diagnose is een voorwaarde voor een goede behandeling. Hiervoor hebben wij de leermodule diagnostiek, diagnostiek producten en ondersteunende materialen.

Onze oplossingen

Als wereldwijd marktleider op het gebied van allergeen immunotherapie hebben wij behandelingen in verschillende vormen voor de meest voorkomende inhalatieallergieën.

Alles over allergie

Met allesoverallergie.nl willen wij consumenten beter op weg helpen om hun allergieklachten onder controle te krijgen of een manier te vinden om er makkelijk(er) mee om te gaan.

Deze website is speciaal voor zorgprofessionals!

Ben je consument? Bezoek dan allesoverallergie.nl

Bent u uw inloggegevens vergeten?
Vraag hier je gegevens opnieuw op.

Voordelen op een rij!

Gast
Geen BIG
BIG
Openbare informatie
Inschrijven evenementen
Materialen bestellen
Toegang tot besloten deel
Toegang geaccrediteerde e-learnings
Richtlijnen en protocollen

Maak een account aan

Zoeken binnen de hele website.

Vul uw BIG nummer in

Ik wil door ALK per e-mail en/of telefoon op de hoogte worden gehouden van nascholingen, congressen, producten/services en andere allergie-gerelateerde informatie.

Ik wil door ALK per e-mail en/of telefoon op de hoogte worden gehouden van nascholingen, congressen, producten/services en andere allergie-gerelateerde informatie.

Ik wil door ALK per e-mail op de hoogte worden gehouden van nascholingen, congressen, producten/services en andere allergie-gerelateerde informatie.

Ik wil door ALK per e-mail op de hoogte worden gehouden van nascholingen, congressen, producten/services en andere allergie-gerelateerde informatie.