Onze oplossingen

Allergie: Onze focus!

Op het gebied van informatie, diagnose en behandeling van allergieën zijn wij er voor mensen met een allergie. Wij bieden oplossingen die het leven met allergie verrassend eenvoudig maken. Wij willen zoveel mogelijk mensen met allergie helpen. Door contact met hen te leggen en te ondersteunen op de momenten dat ze ons het meest nodig hebben.

Informatie over allergie voor consumenten

Allergische ziekten behoren tot één van de meest voorkomende chronische aandoeningen, die wereldwijd miljoenen mensen treffen. Hooikoorts (allergische rinitis) alleen al treft naar schatting 500 miljoen mensen wereldwijd1, dit is in dezelfde orde van grootte als diabetes4. 80% van de mensen met allergisch astma heeft ook allergische rinitis2.

75% van de mensen doet online onderzoek naar hun klachten1. Daarom hebben wij een publieke site, allesoverallergie.nl, met veel informatie over allergie en tips, bijvoorbeeld over het vermijden van allergenen en we bieden een zelftest aan om te stimuleren dat mensen hun klachten serieus nemen en zo nodig een arts bezoeken. Door het beschikbaar maken van algemene informatie over allergie en het delen van tips hoe om te gaan met allergie, streven wij naar een betere toekomst voor mensen met allergie. Jaarlijks bezoeken ruim 1 miljoen mensen allesoverallergie.nl.

75%
doet online onderzoek
60%
gebruikt zelfzorg medicatie

Van de mensen met een allergie die last hebben van hun klachten (1)

Behandeling van allergie

De eerste stap is altijd aanpassingen maken in je omgeving en je gedrag om het contact met het allergeen te vermijden, daarna volgt medicatie die erop gericht is de klachten die het gevolg zijn van de allergie te verminderen tot een acceptabel niveau. Wanneer blijkt dat dit voor mensen niet voldoende is dan is een behandeling met allergeen immunotherapie zeker een overweging. Allergeen immunotherapie is er op gericht het lichaam te trainen niet meer allergisch te reageren, door je toleranter te maken voor het allergeen.

Onze producten

Met de producten van ALK kunnen de meest voorkomende allergieën gediagnosticeerd en behandeld worden. De meest voorkomende allergieën zijn:

  • Allergie voor huisstofmijt
  • Hooikoorts, ook wel pollenallergie genoemd
  • Allergie voor huisdieren
  • Allergie voor insectengif
  • Voedselallergie
  • Contactallergie

Diagnostiek

Wanneer de klachten helder zijn en het vermoeden op een allergie bestaat, is het van belang om dit te bevestigen met een bloed- en/of huidpriktest. Het stellen van een goede diagnose is namelijk noodzakelijk om een goede en passende behandeling te geven.

Binnen onze focus van allergie vinden wij het belangrijk om producten en diensten te leveren die het stellen van een diagnose ondersteunen. Dit doen wij aan de hand van huidpriktesten en verschillende geaccrediteerde leermodules.

Wil je aan de slag met diagnostiek in je praktijk

Wij ondersteunen in de praktijk. In deze video zie je hoe een skinpriktest wordt uitgevoerd.

Immunotherapie

Wij hebben behandelingen voor de meest voorkomende luchtwegallergieën en voor insectengifallergie. Ons sterke verleden als pionier op het gebied van allergeen immunotherapie maakt dat we veel kennis hebben van luchtwegallergie en insectengifallergie. Met onze hoogwaardige producten en programma’s pakken we allergie bij de oorzaak aan.

Klik hier voor meer informatie.

Noodmedicatie

In het geval van een anafylactische reactie is het snel en op juiste wijze toedienen van adrenaline van levensbelang. Als noodmedicatie hebben wij Jext beschikbaar, een adrenaline auto-injector. De patiënt kan in geval van nood zichzelf adrenaline (laten) toedienen.

Lactose-intolerantie Kerutabs

Voor mensen met een lactose-intolerantie bieden wij Kerutabs. Kerutabs tabletten bevatten het natuurlijke enzym genaamd lactase. Dit enzym is onvoldoende aanwezig wanneer iemand lactose-intolerant is. Lactase speelt een rol bij de afbraak (vertering) van lactose (melksuiker) uit melkproducten in het lichaam om te gebruiken als energiebron. Kerutabs ondersteunt de vertering van lactose in het lichaam.

Ondersteuning voor arts en patiënt

Samen de zorg voor mensen met allergie verbeteren

Voor artsen en andere zorgverleners die allergie als focus hebben bieden wij materialen en nascholingen aan. In het (regionale) netwerk zetten wij ons in om partijen bij elkaar te brengen om op die manier samen de zorg voor mensen met een allergie te verbeteren.

Ook hebben wij informatieve en ondersteunende materialen voor mensen met een allergie. Zowel tijdens de diagnose als de behandelfase geven wij informatie en ondersteunen wij zowel behandelaren en patiënten zo veel als mogelijk. De materialen zijn uitsluitend door zorgverleners te bestellen op deze site, of via je accountmanager aan te vragen. Zij kunnen je ook verder helpen bij het bevorderen van therapietrouw van patiënten middels een ondersteuningsprogramma.

Quote
Door de 2e en 1e lijn bij elkaar te brengen is de weg tot een goede diagnose korter geworden.
Gerben Davelaar

Key Account Manager ALK

Ook interessant voor u?

Kerutabs

De lactase-tabletten van Kerutabs kunnen ondersteunen bij de vertering van lactose als je lactose-intolerant bent. Op Kerutabs.nl vind je meer informatie en kun je de tabletten bestellen.

Alles over allergie

Met allesoverallergie.nl willen wij consumenten beter op weg helpen om hun allergieklachten onder controle te krijgen of een manier te vinden om er makkelijk(er) mee om te gaan.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de ALK nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van onder andere nascholingen, nieuws, producten en andere allergie-gerelateerde informatie.

Deze website is speciaal voor zorgprofessionals!

Ben je consument? Bezoek dan allesoverallergie.nl

Bent u uw inloggegevens vergeten?
Vraag hier je gegevens opnieuw op.

Voordelen op een rij!

Gast
Geen BIG
BIG
Openbare informatie
Inschrijven evenementen
Materialen bestellen
Toegang tot besloten deel
Toegang geaccrediteerde e-learnings
Richtlijnen en protocollen

Maak een account aan

Zoeken binnen de hele website.

Vul uw BIG nummer in

Ik wil door ALK per e-mail en/of telefoon op de hoogte worden gehouden van nascholingen, congressen, producten/services en andere allergie-gerelateerde informatie.

Ik wil door ALK per e-mail en/of telefoon op de hoogte worden gehouden van nascholingen, congressen, producten/services en andere allergie-gerelateerde informatie.

Ik wil door ALK per e-mail en/of telefoon op de hoogte worden gehouden van nascholingen, congressen, producten/services en andere allergie-gerelateerde informatie.

Ik wil door ALK per e-mail en/of telefoon op de hoogte worden gehouden van nascholingen, congressen, producten/services en andere allergie-gerelateerde informatie.

Ik wil door ALK per e-mail op de hoogte worden gehouden van nascholingen, congressen, producten/services en andere allergie-gerelateerde informatie.

Ik wil door ALK per e-mail op de hoogte worden gehouden van nascholingen, congressen, producten/services en andere allergie-gerelateerde informatie.