Ons verhaal

Onze aspiratie

We willen de wereldleider in allergie zijn. Door een bredere aanwezigheid in de preventie, diagnose en behandeling van allergie op te bouwen, willen we zoveel mogelijk mensen met allergie helpen. Door contact met hen te leggen en te ondersteunen op de momenten dat ze ons het meest nodig hebben. 

Onze belofte

Voortbouwend op ons sterke verleden als pionier op het gebied van allergie-immunotherapie, zullen we doorgaan met het innoveren, ontwikkelen en op de markt brengen van nieuwe producten en oplossingen voor mensen met allergie en voor de zorgprofessionals die hen helpen.

Ons doel

Wij streven iedere dag naar het creëren van een betere toekomst voor diegenen waar wij om geven –mensen die leven met allergie– bij alles wat we doen, willen wij oplossingen bieden die het leven met allergie verrassend eenvoudig maken.

Marbel Schreuder
Wij geloven dat niemand hoeft te leven met de last van allergie. Daarom is allergie onze enige focus.
Marbel Schreuder
Marketing Director ALK
Ons aandachtsgebied

Wij hebben een rijke historie als research gebaseerd farmaceutisch bedrijf en zijn wereldwijd actief. Onze enige focus is allergie. Op het gebied van preventieve maatregelen, diagnose en behandeling van allergieën zijn wij er voor mensen met een allergie.

De behandeling van allergie kan uit drie verschillende onderdelen bestaan, namelijk:

  • Saneren, ofwel: het vermijden van allergenen
  • Symptoombestrijding: deze behandeling geeft vaak snel verlichting van de klachten
  • Allergie immunotherapie: een behandeling die zich richt op de oorzaak van je allergie
     
Onze oplossingen

We streven ernaar de gezondheid en kwaliteit van leven van mensen met een allergie te verbeteren, door de best mogelijke producten en ondersteunende oplossingen voor mensen met allergie en voor de zorgprofessionals die hen helpen aan te bieden.

ALK is gespecialiseerd in allergie immunotherapie – een behandeling, die niet alleen allergische symptomen vermindert, maar zich richt op het aanpakken van de onderliggende oorzaak van een specifieke allergie.

We willen onze rijke ervaring en kennis over allergie met u delen en samen met u verrijken, om zodoende betere zorg en slimme oplossingen te kunnen bieden aan mensen met allergie en hun omgeving. Hoe wij dit doen? Bezoek ons allergie kenniscentrum.

Allergie is al bijna 100 jaar onze enige focus en innovatie zit in ons dna.
Onze geschiedenis
Barford Baagoe
In 1923 zette Barfod en Baagøe de eerste stap op weg naar het tegengaan van de last van allergische reacties
apotheker Poul Barfod en geneesheer Kaj Baagøe

Al meer dan een eeuw maakt ALK voortdurend grote vorderingen in de ontwikkeling van verschillende behandelingen van allergie.

De geschiedenis van het bedrijf gaat terug tot 9 juni 1923, toen apotheker Poul Barfod en geneesheer Kaj Baagøe de eerste farmaceutisch vervaardigde allergiepreparaat registreerden.

Het product was ontwikkeld om allergische reacties op ganzenveren te behandelen. Op dat moment wisten Barfod noch Baagøe nog niet dat het eigenlijk de huisstofmijten in het beddengoed waren (en dus niet de ganzenveren) die de daadwerkelijke oorzaak waren van de allergie waarnaar ze onderzoek deden.

Mijlpalen in de geschiedenis van ALK

De afgelopen jaren hebben ALK en zijn partners wereldwijd aanzienlijk geïnvesteerd in het onderzoek naar en de ontwikkeling van nieuwe wetenschappelijk onderbouwde sublinguale (SLIT) tabletten voor allergie immunotherapie voor behandeling van de meest voorkomende luchtwegallergieën zoals huisstofmijten, graspollen, ambrosiapollen. De meest recente ontwikkeling is de smelttablet voor pollen van bomen. Er zijn dan ook al vele mijlpalen geweest met wereldprimeurs op het gebied van verschillende behandelingen en baanbrekend onderzoek.

Praktische informatie ALK
Adres, route, melden bijwerkingen

Welkom!

Deze website is speciaal voor zorgprofessionals

Bent u consument? Bezoek dan Allesoverallergie.nl

Na inlog krijgt u optimaal toegang tot de informatie, afgestemd op uw functie